Diabetesbrød og diabetesbrød, det er vel grundlæggende en tilsnigelse, men det fungerer godt, hvis man skulle have diabetes 🙂

Det er egentlig en LCHF-opskrift jeg har tunet på og gjort lidt nemmere ift ingredienser.

Arbejdsgang:

Smøret smeltes i en gryde, mens resten af “Hold 1” blandes og blendes. Når det ikke bare skal røres, så skyldes det at hytteosten skal deles i så små dele som overhoved muligt.

Når smørret er smeltet iblandes det den blendede masse.

“Hold 2” blandes og hældes i ovenstående masse.

Det skal blandet godt igennem og opnår aldrig en egentlig dejkonsistens – snarere en slags grødagtig konsistens 🙂

Sammenlagt skal det vel have 5-10 minutter i første fase og det samme i anden fase.

Beklæd fadet med bagepapir – ikke et must, men det gør rengøringen nemmere bagefter – og hæld massen i. Sørg dog, at der er en lille “dal” i midten af fadet, da dejen hæver mere i midten end ude i siderne – på den måde bliver brødet mere jævnt i sin tykkelse.

Om man lyser kan man drysse brødet med fx sesamfrø inden det ryger i ovnen.

Bag det i 20-30 minutter ved 180 grader – det skal være gyldent på overfladen.

Når det skal spises skærer man et passende stykke – for mig er det ca 7 x 10 cm – som man “flækker” og smider på en brødrister eller i ovnen. Dette gør at brødet bliver lidt mere knasende end ellers.

Det lyder mere bøvlet at producere end det er – kast dig ud i det, opskriften giver morgenmad til en person i ca en uge og kan fint holde sig i køleskab.

 

Ingredienser:

Hold 1:

  • 100 gr smør
  • 7 æg
  • 450 gram hytteost (en hel bøtte)
  • En skvæt olie
  • 1 tsk salt

Hold 2:

  • 4 dl Pofiber
  • 2 dl Hvid Hvede
  • 1 dl knækkede hvedekerner
  • 2 dl græskarkerner
  • 3 tsk bagepulver

Udstyr:

  • 20cm x 30cm fad
  • Stavblender eller røresmaskine
  • Bagepapir
  • Ovn :-p