Diabetesbrød og diabetesbrød, det er vel grundlæggende en tilsnigelse, men det fungerer godt, hvis man skulle have diabetes 🙂
Det er egentlig en LCHF-opskrift jeg har tunet på og gjort lidt nemmere ift ingredienser.
Arbejdsgang:
Smøret smeltes i en gryde, mens resten af “Hold 1” blandes og blendes. Når det ikke bare skal røres, så skyldes det at hytteosten skal deles i så små dele som overhoved muligt.
Når smørret er smeltet iblandes det den blendede masse.
“Hold 2” blandes og hældes i ovenstående masse.
Det skal blandet godt igennem og opnår aldrig en egentlig dejkonsistens – snarere en slags grødagtig konsistens 🙂
Sammenlagt skal det vel have 5-10 minutter i første fase og det samme i anden fase.
Beklæd fadet med bagepapir – ikke et must, men det gør rengøringen nemmere bagefter – og hæld massen i. Sørg dog, at der er en lille “dal” i midten af fadet, da dejen hæver mere i midten end ude i siderne – på den måde bliver brødet mere jævnt i sin tykkelse.
Om man lyser kan man drysse brødet med fx sesamfrø inden det ryger i ovnen.
Bag det i 20-30 minutter ved 180 grader – det skal være gyldent på overfladen.
Når det skal spises skærer man et passende stykke – for mig er det ca 7 x 10 cm – som man “flækker” og smider på en brødrister eller i ovnen. Dette gør at brødet bliver lidt mere knasende end ellers.
Det lyder mere bøvlet at producere end det er – kast dig ud i det, opskriften giver morgenmad til en person i ca en uge og kan fint holde sig i køleskab.
Ingredienser:
Hold 1:
- 100 gr smør
- 7 æg
- 450 gram hytteost (en hel bøtte)
- En skvæt olie
- 1 tsk salt
Hold 2:
- 4 dl Pofiber
- 2 dl Hvid Hvede
- 1 dl knækkede hvedekerner
- 2 dl græskarkerner
- 3 tsk bagepulver
Udstyr:
- 20cm x 30cm fad
- Stavblender eller røresmaskine
- Bagepapir
- Ovn :-p