Ingredienser:

  • 50 gr gær
  • 4 dl vand
  • 250 gr groft rugmel
  • 250 gr hvedemel
  • 130 gr knækkede hvedekerner
  • 90 gr solsikkekerner
  • 1 spsk salt
  • 40 gr (eller 3 spsk) mørk sirup

 

Arbejdsgang:

Dette er ikke bare nemt, det er rigtig-rigtig nemt – og efter, at jeg har fået en røremaskine, så er det blevet rigtig-rigtig-rigtig-rigtig nemt – deraf navnet: Relax Rugbrød 😉

  • Man opløser som vanligt gæren i lunkent vand og tilsætter hvedekerner, solsikkekerner og hvedemelet og rører dette godt og grundigt sammen.
  • Denne blanding skal nu stå og hvile i ca 20 minutter.
  • Herefter iblandes rugmel, salt og sirup og denne blandes også godt og grundigt sammen.
  • Massen hældes nu over i en smurt rugbrødsform og får lov til, har hæve et par timer.
  • Når tiden er gået prikker man overfladen igennem med en gaffel, sprinkler med lidt koldt vand og drysser lidt havregryn hen over.
  • Sluttelig skal brødet bages på den midterste rille i ovnen i ca 45 minutter ved 230 grader.

Set fra den økonomiske side, så får man et super godt rugbrød for ca 9 kroner pr stk – ekskl arbejdstid og strøm. Enjoy 😉