Ingredienser:
- 50 gr gær
- 4 dl vand
- 250 gr groft rugmel
- 250 gr hvedemel
- 130 gr knækkede hvedekerner
- 90 gr solsikkekerner
- 1 spsk salt
- 40 gr (eller 3 spsk) mørk sirup
Arbejdsgang:
Dette er ikke bare nemt, det er rigtig-rigtig nemt – og efter, at jeg har fået en røremaskine, så er det blevet rigtig-rigtig-rigtig-rigtig nemt – deraf navnet: Relax Rugbrød 😉
- Man opløser som vanligt gæren i lunkent vand og tilsætter hvedekerner, solsikkekerner og hvedemelet og rører dette godt og grundigt sammen.
- Denne blanding skal nu stå og hvile i ca 20 minutter.
- Herefter iblandes rugmel, salt og sirup og denne blandes også godt og grundigt sammen.
- Massen hældes nu over i en smurt rugbrødsform og får lov til, har hæve et par timer.
- Når tiden er gået prikker man overfladen igennem med en gaffel, sprinkler med lidt koldt vand og drysser lidt havregryn hen over.
- Sluttelig skal brødet bages på den midterste rille i ovnen i ca 45 minutter ved 230 grader.
Set fra den økonomiske side, så får man et super godt rugbrød for ca 9 kroner pr stk – ekskl arbejdstid og strøm. Enjoy 😉