Ingredienser:

  • 500gr hvedemel
  • 2,5dl mælk
  • 50gr gær
  • 3 spsk sukker
  • en mikrosmule salt
  • 1 æg
  • 100gr smør

 

Arbejdsgang:

  • Disse boller er geniale som fødselsdagsboller i Vuggestuen, de indeholder ikke klid og kerner, som ungerne alligevel (i den alder) ikke har den store glæde af 😉
  • Af denne potion bliver der ca. 16 boller – du kan naturligvis selv justere, om du vil have dem størrer eller mindre – 16 bollers størrelsen er ca. 7cm i diameter.
  • Man kan naturligvis også bruge nedenstående som grundopskrift og så tilsætte “forskelligt” efter behag, dette kunne f.eks. være rosmarin, 5-kornsblanding eller noget helt andet – meeeen, så skal bollerne nok ikke bruges i Vuggestuen 😉
  • Smelt smøret i en lille kasserolle og vær opmærksom på, at det skal kun skal smeltes.
  • Brug mælken til, at køle det smeltede smør ned til en temperatur, hvor det giver mening, at iblande gæren.
  • Hæld den tempererede smør/mælk-blanding over i en stor skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt mel, sukker, salt og resten af mælken – og giv så blandingen en ordentlig omgang med en håndmixer, gerne 5-10 minutter.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 minutter.
  • Ælt dejen igennem og del denne, så du får ca. 16 boller.
  • Form bollerne og stil dem til efterhævning et lunt sted i ca. 40 minutter.
  • Bollerne skal bage i 10-12 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader.