Ingredienser:
- 500gr hvedemel
- 2,5dl mælk
- 50gr gær
- 3 spsk sukker
- en mikrosmule salt
- 1 æg
- 100gr smør
Arbejdsgang:
- Disse boller er geniale som fødselsdagsboller i Vuggestuen, de indeholder ikke klid og kerner, som ungerne alligevel (i den alder) ikke har den store glæde af 😉
- Af denne potion bliver der ca. 16 boller – du kan naturligvis selv justere, om du vil have dem størrer eller mindre – 16 bollers størrelsen er ca. 7cm i diameter.
- Man kan naturligvis også bruge nedenstående som grundopskrift og så tilsætte “forskelligt” efter behag, dette kunne f.eks. være rosmarin, 5-kornsblanding eller noget helt andet – meeeen, så skal bollerne nok ikke bruges i Vuggestuen 😉
- Smelt smøret i en lille kasserolle og vær opmærksom på, at det skal kun skal smeltes.
- Brug mælken til, at køle det smeltede smør ned til en temperatur, hvor det giver mening, at iblande gæren.
- Hæld den tempererede smør/mælk-blanding over i en stor skål og udrør gæren heri.
- Tilsæt mel, sukker, salt og resten af mælken – og giv så blandingen en ordentlig omgang med en håndmixer, gerne 5-10 minutter.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 minutter.
- Ælt dejen igennem og del denne, så du får ca. 16 boller.
- Form bollerne og stil dem til efterhævning et lunt sted i ca. 40 minutter.
- Bollerne skal bage i 10-12 minutter i forvarmet ovn ved 200 grader.