Ingredienser:
- 1 porre
- 2 gulerødder
- 2 store løg
- chili efter eget valg
- 500gr svinekød i strimler
- 200gr brun farin
- 2 spsk fiskesauce
- 1 spsk vand
- Olie
Arbejdsgang:
- Poren snittes i finde runde skiver og lægges til side.
- Gulerødderne skrælles, halveres på langs og snittes op i små tynde skiver – det samme gøres med løggene.
- Sæt dine favorit-ris over! Kom lidt olie i wokken og varm den godt op.
- Smid kød, løg og chili op i denne og rør godt rundt mens det langsomt bliver gyldent.
- Når løg og kød har fået en passende farve, tilsættes fiskesauce, vand og brun farin.
- Rør retten godt igennem og lad det så stå og simre lidt.
- Når der er 10 minutter til, at risene er færdige, så vippes de snittede gulerødder op i wokken.
- Rør godt rundt i retten, så gulerødderne bliver godt fordelt.
- Når der er 2-3 minutter til, at risene er færdige, så vippes de snittede porrer i.
- Rør godt rundt i retten, så farverne blandes godt.
- Risen skal nu af blusset og have tid til at dryppe af – kom herefter en passende mængde op i en serveringsskål og kom et par grydeskeer af wokkens indhold henover.
Man kan evt. pynte retten af med lidt fint hakket porret eller andet kvist-grønt.