Ingredienser:

  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 2 store løg
  • chili efter eget valg
  • 500gr svinekød i strimler
  • 200gr brun farin
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk vand
  • Olie

 

Arbejdsgang:

  • Poren snittes i finde runde skiver og lægges til side.
  • Gulerødderne skrælles, halveres på langs og snittes op i små tynde skiver – det samme gøres med løggene.
  • Sæt dine favorit-ris over! Kom lidt olie i wokken og varm den godt op.
  • Smid kød, løg og chili op i denne og rør godt rundt mens det langsomt bliver gyldent.
  • Når løg og kød har fået en passende farve, tilsættes fiskesauce, vand og brun farin.
  • Rør retten godt igennem og lad det så stå og simre lidt.
  • Når der er 10 minutter til, at risene er færdige, så vippes de snittede gulerødder op i wokken.
  • Rør godt rundt i retten, så gulerødderne bliver godt fordelt.
  • Når der er 2-3 minutter til, at risene er færdige, så vippes de snittede porrer i.
  • Rør godt rundt i retten, så farverne blandes godt.
  • Risen skal nu af blusset og have tid til at dryppe af – kom herefter en passende mængde op i en serveringsskål og kom et par grydeskeer af wokkens indhold henover.

Man kan evt. pynte retten af med lidt fint hakket porret eller andet kvist-grønt.