Ingredienser:

Suppe:

    • 2 porrer
    • 50 gram smør
    • ca 400 gram kartofler
    • 3-4 kviste frisk timian
    • 8 dl. god hjemmelavet hønsefond
    • 2 dl. fløde
    • Salt og peber

Fyld:

    • ca 200 gram kartofler
    • 300 gram Bacon

 

Arbejdsgang:

  • Porerne skæres i store stykker og sauteres i smør i en gryde.
  • Kartoflerne skæres i tern og tilsættes sammen med timianblade og hønsefond.
  • Kog suppen i ca 30 minutter ,til grøntsagerne er godt møre,herefter pureres suppen gennem en sigte eller blendes med en stavblender.
  • Tilsæt fløde,salt og peber og varm suppen godt igennem.
  • Kartoflerne til fyldet skæres i tern og koges møre i letsaltet vand og baconen skæres i tern og ristes sprøde på en pande og serveres til suppen fx med lidt godt brød.