Ingredienser:

  • 400 gr spelt
  • 400 gr durumhvede
  • 5 dl koldt vand
  • 15 gr gær
  • 2 tsk salt
  • 100 gr solsikkekerner

 

Arbejdsgang:

  • Mel og koldt vand røres sammen med smuldret gær og salt. Det er nemmest at bruge en håndmixer på laveste trin for at få gæren æltet godt nok ind i dejen.
  • Læg dejen i en skål, sæt folie over og lad den ligge i køleskabet natten over.
  • Dejen deles i 4 klumper, der formes til aflange brød.
  • Sno dem et par gange, så de holder formen og drys med flagesalt.
  • Skær 3-4 snit tværs over toppen af dejen.
  • Tænd ovnen på 275°.
  • Lad dejen efterhæve i 20 min.
  • Bag flütene ved 275° i 8 min, skru ned på 200° og bag videre i 20 min.

Flæk dem på langs og iklæd dem fyld efter smag og behag – dette kunne fx være: Æg med mayonaise og karse, skinke og italiensk salat, rullepølse med løgringe og sky samt leverpostej med agurkesalat.

Enjoy!