Ingredienser:
- 400 gr spelt
- 400 gr durumhvede
- 5 dl koldt vand
- 15 gr gær
- 2 tsk salt
- 100 gr solsikkekerner
Arbejdsgang:
- Mel og koldt vand røres sammen med smuldret gær og salt. Det er nemmest at bruge en håndmixer på laveste trin for at få gæren æltet godt nok ind i dejen.
- Læg dejen i en skål, sæt folie over og lad den ligge i køleskabet natten over.
- Dejen deles i 4 klumper, der formes til aflange brød.
- Sno dem et par gange, så de holder formen og drys med flagesalt.
- Skær 3-4 snit tværs over toppen af dejen.
- Tænd ovnen på 275°.
- Lad dejen efterhæve i 20 min.
- Bag flütene ved 275° i 8 min, skru ned på 200° og bag videre i 20 min.
Flæk dem på langs og iklæd dem fyld efter smag og behag – dette kunne fx være: Æg med mayonaise og karse, skinke og italiensk salat, rullepølse med løgringe og sky samt leverpostej med agurkesalat.
Enjoy!