Ingredienser: 

  • 1 kg mirabeller med sten og 300 gr udstenede.
  • 5 dl vand
  • 325 g tørrede abrikoser
  • 400 g sukker
  • Vanille fra 2 vanillestænger
  • 2 økologiske citroner
  • 1 dl mørk rom

 

Arbejdsgang:

Hak abrikoserne groft og læg dem i blød med saften af 1/2 citron og 1 dl mørk rom.

Skrald citronerne og skær skralden, ikke skalden, i 0,5cm stænger og kog dem med 150 gr sukker og 2 dl vand til de er møre.

Kog mirabellerne i 2-3 dl vand med vanillekornene til de er kogt ud og stenene kan fiskes op med en ske.

Tilsæt abrikoserne og kog marmeladen i ca. 10 minutter.

Tilsæt sukkeret samt de udstenede mirabeller og kog marmeladen under omrøring i yderligere 10 minutter.

Smag den til – måske er der brug for lidt mere sukker eller lidt mere citronsaft.

Hæld nogle dråber marmelade ud på en underkop og lad den køle af. Hvis marmeladen stivner, er den færdig. Løber den, skal den koge lidt længere.

Hæld marmeladen på varme, rene glas.

Det er muligt, at fryse marmeladen og tage et glas op efter behov. De fyldte glas sættes i fryseren, komplet med gummiringe, klemmer og det hele.