Ingredienser: 

  • 100 g yoghurt natural
  • 1-2 tsk chiliflager – overvej om det er smart 🙂
  • 3 kardemommekapsler, knuste
  • ½ tsk. nellike, stødt
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400-500 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 50 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg i skiver
  • ½ dl piskefløde
  • Tilbehør: indisk salat, ris, naanbrød og frisk koriander

Arbejdsgang:

Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne. Lad kyllingen trække i min. 30 minutter i køleskabet – men gerne 2-3 timer.

Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene til de bliver bløde og blanke. Tilsæt kylling, sauce og fløde. Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør.

Server med indisk salat, naanbrød, kogte ris og koriander i rigelige mængder.

Ovenstående er til 4 personer og kan med fordel laves i dobbelt portion, så fryseren også har lidt at hygge sig med 🙂

Oprindelig kilde: http://www.valdemarsro.dk/butter_chicken/