Ingredienser:
- 100 g yoghurt natural
- 1-2 tsk chiliflager – overvej om det er smart 🙂
- 3 kardemommekapsler, knuste
- ½ tsk. nellike, stødt
- 2 tsk. garam masala
- 2 tsk spidskommen
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 dåse hakkede tomater
- 400-500 g kyllingebryst, skåret i tern
- 50 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg i skiver
- ½ dl piskefløde
- Tilbehør: indisk salat, ris, naanbrød og frisk koriander
Arbejdsgang:
Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne. Lad kyllingen trække i min. 30 minutter i køleskabet – men gerne 2-3 timer.
Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene til de bliver bløde og blanke. Tilsæt kylling, sauce og fløde. Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør.
Server med indisk salat, naanbrød, kogte ris og koriander i rigelige mængder.
Ovenstående er til 4 personer og kan med fordel laves i dobbelt portion, så fryseren også har lidt at hygge sig med 🙂
Oprindelig kilde: http://www.valdemarsro.dk/butter_chicken/