Nedenstående er til ca 10 personer …… og bliver gudefantastisk 🙂
Ingredienser:
750 g udstenede kirsebær
3 dl portvin/cognac/mørk sød rom
3 dl appelsin/mandarin/clementinsaft
3 dl vand
150 g rørsukker
3 spsk lys sirup
1 hel flækket vanillestang
Et pænt drys kanel
Maizena
Arbejdsgang:
Bland alle de våde varer med rørsukker, kanel og vanillestang.
Lad det komme om til kogepunktet og simre for lav varme til sukkeret er opløst.
Tilsæt kirsebær og lad dem simre med et kvarteres tid.
Tag kirsebærene op og jævn væsken med Maizena (lad den evt reducere lidt, hvis ikke smagen er kraftig nok).
Når væsken har fået en passende tykkelse vippes kirsebærene i.
Efter en hurtig gennemvarmning dekanteres massen til en skål, som stilles i køleskabet.
Kirsebærsaucen kan anvendes både varm og kold.
Husk nu, der kan ikke være for meget kirsebærsauce ……. og slet ikke af denne 🙂