Ingredienser:

  • 3 friske makreller á 300gr
  • 300gr salt
  • 5 spsk eddike
  • 1,5L vand
  • Bøgebrænde
  • Røgesmuld

 

Arbejdsgang:

  • De friske makreller renses.
  • Salt, vand og eddike væltes sammen i et fad og der røres rundt, indtil saltet er opløst.
  • Læg makrellerne i fadet og stil dette køligt i 4 timer, gerne i køleskab.
  • Når de 4 timer er gået, skyl fiskene under den kolde hane.
  • Tænd for røgeovnen – lad makrellerne hygge sig i denne i ca. 20 minutter ved ca. 95 grader.
  • Herefter smides der røgesmuld i brændkammeret og makrellerne skal nu have røg i ca. 50 minutter ved ca. 65-70 grader.

Du kan f.eks. servere kartofler med purløgs-cremefraiche til disse nyrøgede makreller.