Ingredienser:
- 0,4L hønseboulion
- 4 stk. citrongræs
- 7 Kaffir Lime blade
- 10cm Galanga
- 15 Bird-Eye Chili
- 500gr Champignon
- 1,2L Kokosmælk
- 600gr Kyllingfilet
- 2 store tomater
- 12 sp. limesaft
- 12 sp. fiskesauce
- 6 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 0,4L Vand
Arbejdsgang:
Som “gæstemad” er denne ret ideel, den smager pragtfuldt – og det meste af den kan laves i forvejen 😉
Fase 1:
- Citrongræsset skæres i ca. 5cm lange stykker og placeres i en lille skål.
- Bunden af citrongræsset skæres i tynde skriver og hakkes fint og placeres i skålen.
- Midterstænglen fjernes fra Lime bladene og smides væk.
- Bladene snittes groft og lægges i skålen.
- Galangaen rengøres og skæres i ½cm tykke skiver på den lange led og lægges i skålen.
- Denne skål stilles bort.
- Champignonerne rengøres og skæres i passende stykker – disse placeres i en dyb tallerken og stilles bort.
- Kyllingefiletten skæres i 1cm tykke “stænger”, placeres i en dyb tallerken og stilles bort.
- Tomaterne skæres i 6 stykker og placeres i en dyb tallerken og stilles bort.
- Limesaft, Fiskesauce, Sukker og Salt afmåles og placeres i en kop.
- Chili skæres i små fine skiver, disse og chiliernes sten placeres i en kop, som stilles til side.
Det var den besværlige del ;-)))
Fase 2:
- Hønseboulionen vippes op i en gryde og bringes til kogepunktet.
- Skålen med bl.a. Citrongræs og koppen med bl.a. limesaft og fiskesauce vippes også op i gryden.
- Dette skal nu have lov til, at stå og simre med låg i ca. 10 minutter.
- Når tiden er gået, hældes kyllingestykkerne op i gryden og vendes indtil stykkerne er blevet hvide.
- Nu kommes champignon, tomater samt chili op i gryden og dette skal nu stå og småkoge i minimum 15 minutter uden låg.
Hvis man forbereder en gæstemiddag, så kan man når de 15 minutter er gået, slukke for blusset og vente med, at forsætte indtil retten skal færdiggøres, når gæsterne er kommet.
Fase 1 og 2 kan altså laves i forvejen, inden gæsterne kommer.
Fase 3:
- Har man slukket for blusset i fase 2, tændes der nu for dette og grydens indhold bringes til kogepunktet.
- Mens man venter på dette, kan man bruge tiden til, at fjerne citrongræs, galanga og tomatskræller fra gryden.
- Når grydens indhold er kommet i kog, skrues der lidt ned og man ihælder kokosmælk og vand.
- Der skal nu røres i gryden, mens indholdet varmes op til lidt under kogepunktet.
- Nu skal suppen smages til. Dette er naturligvis meget individuelt, men i alt sin enkelthed består tilsmagningen blot i, at komme lidt mere af limesaft, fiskesauce eller sukker i, så smagen passer én. Smagen på suppen skulle gerne ende op med, at være blød og rund, lidt sød med en syrlig bagsmag – og efter et lille stykke tid, så skal chilien komme “snigende” ;-))))
Så er vi ved vejs ende – ind på bordet med suppen 😉
Hvis man har lyst til, at servere brød eller ris til suppen, så kan man snilt gøre dette.