Ingredienser:

  • 0,4L hønseboulion
  • 7 Kaffir Lime blade
  • Chili efter eget valg
  • 500 gr Champignon
  • 1,2L Kokosmælk
  • 500gr Kalkunfilet
  • 1 dåse groft hakkede tomater
  • 12 sp. limesaft
  • 12 sp. fiskesauce
  • 12 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 0,4L Vand

 

Arbejdsgang:

Som “hverdagsmad” er denne ret ideel, den smager godt, den er rimelig økonomisk, det meste af den kan laves i forvejen og laver man nok, ja så har man til mange dage 😉

Skulle man ikke være i besiddelse af disse særlige Thailandske ingredienser, så kan man gøre følgende: Udelade limebladene, erstatte limesaft med citronsaft, erstatte fiskesauce med salt – kokosmælken kan sikkert også erstattes med almindelig mælk, men det ville næsten være synd! 😉

Fase 1:

  • Midterstænglen fjernes fra Lime bladene og smides væk.
  • Bladene snittes groft og lægges i skålen.
  • Denne skål stilles bort.

 

  • Champignonerne rengøres og skæres i passende stykker – disse placeres i en dyb tallerken og stilles bort.
  • Kalkunfiletten skæres i 1cm tykke “stænger”, placeres i en dyb tallerken og stilles bort.
  • Limesaft, Fiskesauce, Sukker og Salt afmåles og placeres i en kop.
  • Chili skæres i små fine skiver, disse og chiliernes sten placeres i en kop, som stilles til side.

Det var den besværlige del ;-)))

 

Fase 2:

  • Hønseboulionen vippes op i en gryde og bringes til kogepunktet.
  • Skålen med limeblade og koppen med bl.a. limesaft og fiskesauce vippes også op i gryden.
  • Dette skal nu have lov til, at stå og simre med låg i ca. 10 minutter.
  • Når tiden er gået, hældes kalkunstykkerne op i gryden og vendes indtil stykkerne er blevet hvide.
  • Nu kommes champignon, tomat samt chili op i gryden og dette skal nu stå og småkoge i minimum 15 minutter uden låg.
  • Hvis man man ikke skal spise suppen med det samme, så kan man når de 15 minutter er gået, slukke for blusset og vente med, at forsætte indtil retten skal færdiggøres.

 

Fase 1 og 2 kan altså laves i forvejen.

 

Fase 3:

  • Har man slukket for blusset i fase 2, tændes der nu for dette og grydens indhold bringes til kogepunktet.
  • Når grydens indhold er kommet i kog, skrues der lidt ned og man ihælder kokosmælk og vand.
  • Der skal nu røres i gryden, mens indholdet varmes op til lidt under kogepunktet.
  • Nu skal suppen smages til. Dette er naturligvis meget individuelt, men i alt sin enkelthed består tilsmagningen blot i, at komme lidt mere af limesaft, fiskesauce eller sukker i, så smagen passer én. Smagen på suppen skulle gerne ende op med, at være blød og rund, lidt sød med en syrlig bagsmag – og efter et lille stykke tid, så skal chilien komme “snigende” ;-))))

 

Så er vi ved vejs ende – ind på bordet med suppen 😉

Hvis man har lyst til, at servere brød eller ris til suppen, så kan man snilt gøre dette.

 

Det skal dog retfærdigvis nævnes, at denne “økonomi”-udgave af suppen, ikke når “den rigtige” til sokkeholderne – meeeen, man kan jo have ret så gode grunde til, at vælge denne opskrift fremfor “den rigtige” – så derfor er denne opskrift bragt på disse sider.